Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης συνόδευσε σήμερα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλο σε εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στο Ζευγολατιό Κορινθίας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, στο πλαίσιο επανεκκίνησης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Ο κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι η επανεκκίνηση των έργων αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς μειώνει τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ και τονώνει την απασχόληση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα περίοδο, ωστόσο, επεσήμανε, ότι μένει ακόμα να ολοκληρωθούν οι πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις οριστικοποίησης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου των έργων, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Παραχωρησιούχων και Τραπεζών, να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και βεβαίως, να κατατεθούν οι νέες συμβάσεις προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Οι νέες συβάσεις, θα πρέπει να περιέχουν το σύνολο των οριστικών τεχνικών αλλαγών και τροποποιήσεων στα έργα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, και σημείωσε ότι θα πρέπει να προσεχθούν από το αρμόδιο υπουργείο όλες οι παράμετροι της οριστικής συμφωνίας, ώσυε να διασφαλισθεί το Ελληνικό Δημόσιο έναντι πιθανών κινδύνων που θα ανακύψουν από την υλοποίηση των έργων στο μέλλον.